Get Adobe Flash player

ANKETA

Za katera okna ali vrata se zanimate ?

Ograjni sistemi

ALUMINIJSKA MREŽNA OGRAJA

Največja prednost aluminijastih ograjnih sistemov je predvsem, da ne potrebujejo vzdrževanja.
primerne so za ograditev stanovanjskih objektov, igrišč,  sadovnjakov, industrijskih objektov in podobno. Mrežna ograja se zelo dobro prilagaja terenu, zato je primerna tudi za ograjevanje objektov na neravnem terenu. Njihova prednost je tudi v tem, da je možno alumunij 100 % reciklirati.
Ograja je sestavljena iz krajnih, vogalnih in napenjalnih stebrov premera 65 mm in vmesnih stebrov premera 50 mm. Napenjalni stebri so na razdalji 25 m medtem, kmo so vmesni stebri enakomerno porazdeljeni na razdalji približno 3,5 m. Vsi stebri so že tovarniško opremljeni z napenjalci žice in vodili žice, kar omogoča preprosto montažo ograje.

Podatki:
Višina ograje(mm): 1000, 1250, 1400, 1600, 1800, 2000, 3000
Premer žice: 2,8 mm
Velikost okenca: 60x60 mm, 80x80 mm, 45x45 mm
Premeri stebrov: 50 mm, 65 mm
Premeri opor: 50mm

ALUMINIJSKA ENO IN DVOKRILNA OGRAJNA VRATA

Značilnosti aluminijskih ograjnih vrat:

 • dolga življenjska doba;
 • brez nepotrebnega vzdrževanja;
 • velika izbira barv;
 • estetski videz;
 • številne izvedbene variante;
 • odporne na vremenske vplive;
 • vrata se lahko opcijsko opremijo z elektro motorji.

Krilna vrata so lahko enokrilna, dvokrilna, asimetrično dvokrilna ali kombinirana. Krilo vrat je izdelano iz aluminijskega pravokotnega profila, ki ima po potrebi vgrajeno diagonalno oporo. Vrata imajo vgrajeno ključavnico. Nosilni stebri vrat imajo posebno obliko, ki je sistemsko prilagojena prilagojena priključitvi na mrežno ograjo. Tečaji vrat na krilu in stebričku so izdelani tako, da so nastavljivi po dolžini in širini. Betoniranje nosilnih stebričkov vrat se izvaja po navodilih glede na dimenzijo vrat.

 

ALUMINIJSKA SAMONOSILNA OGRAJNA VRATA

Aluminijska samonosilna ograjna vrata so izdelana tako, da ne potrebujejo talnih vodil po katerih drsijo. Vrata delujejo neodvisno od pripravljenih tal. Okvir vrat je iz aluminijskega pravokotnega profila v katerega so vpeta polnila vrat.
Spodnji nosilni profil je aluminijski in ima obliko C profila. V vodilo sta vpeta dva v temelj sidrana vozička za pomik vrat v levo ali desno. Vozički zagotavljajo lahkotno odpiranje vrat in tiho delovanje.

 

ALUMINIJSKA DRSNA OGRAJNA VRATA

Aluminijska drsna ograjna vrata so izdelana tako, da potrebujejo talno vodilo po katerem drsijo. Vrata potrebujejo obdelan temelj, v katerega je betonirano vodilo. Na okvirju vrat sta na spodnji strani vgrajeni vodilni kolesi, ki nosita in vodita krilo vrat. V nosilni steber je možna vgradnja domofona, videofona in ostalih naprav za kontrolo vstopa.

 

ALUMINIJSKA PROFILNA IN PLOČEVINASTA OGRAJA

Aluminijska profilna ograja je izdelana iz nosilnih stebrov in panelov iz aluminijskih profilov različnih širin in višin, ter različnih profilov, ki so bili razviti posebej za ta namen. Na aluminijske prečne nosilce so pritrjeni alu profili ali alu letve. Druga možnost so polnila iz alu pločevin, ki varujejo pred nezaželenimi pogledi od zunaj. V pločevino so lahko narejeni poljubni izseki.
Profilna ograja je primerna za ograditev posameznih objektov, pri katerih ima ograja tako varovalni kot dekorativni učinek.
Zato je primerna za ograditev:

 • zasebnih stanovanjskih objektov;
 • industrijskih objektov;
 • šol;
 • teras;
 • vrtov.

Ograjo lahko postavimo na vsak teren. Zraven profilne ograje vam lahko ponudimo tudi ustrezna nihajna vrata, samonosilna vrata ali drsna vrata ( s kotnikom na tleh).
Nosilni stebri so aluminijski profili dimenzije 80x80 mm ali 120x80 mm. Panele pa lahko pritrdimo tudi na betonske, zidane ali jeklene stebre ali na obstoječe stebre pri vas doma. Maksimalne dimenzije stebrov so 2500x2000mm ali po predhodnem dogovoru s projektantom.

 

ALUMINIJSKA PARKIRNA OVIRA

Parkirno oviro uporabimo v urbanih naseljih, kjer si želimo rezervirati parkirno mesto in preprečiti nekontrolirano zasedbo le tega.
Parkirna ovira je izdelana iz cevne ločne konstrukcije in teleskopske cevne opore. Cev je premera 45 mm, širine 945 mm in višine 545 mm. V zaprtem dvignjenem položaju je ovira zaklenjena s obešanko. Oviro sprostimo tako, da odklenemo ključavnico in izvlečemo blokirni zatič. S tem sprostimo teleskopsko oporo, ki se podaljša in ločni del ovire spusti na tla. Parkirno mesto je s tem sproščeno in dostopno za vozilo. Ovira je postavljena na sredino parkirnega mesta in pritrjena na podlago s sidrnimi vijaki.

Prednosti naše ovire pred ovirami iz drugih materialov:

 • enostavna montaža, ki jo lahko izvedemo sami;
 • sistem ne zahteva posebnega vzdrževanja;
 • dolga življenjska doba;
 • zelo odporna na vremenske vplive.

Ovira je izdelana iz aluminijske zlitine AlMgSi 0,5, ki je odporna na vplive okolice in ima visoke mehanske lastnosti. Pritrdilne sidrne glave so izdelane iz jekla in so vroče cinkane.