Get Adobe Flash player

ANKETA

Za katera okna ali vrata se zanimate ?

ALU in PVC rolete

Da bi okna služila svojemu namenu, imamo v prodajnem programu tudi rolete, ki jih seveda vgradimo. Rolete imajo sama po sebi svoj namen – nudijo zaščito pred vremenom, varnost, prihranek toplote, zvočno izolacijo, ščitijo vas pred neprijetnimi pogledi ter seveda dajejo individualen izgled. Izbirate lahko med različnimi vrstami rolet, ki jim lahko vgradimo tudi elektromotor s stikalom ali daljincem. Vse rolete imajo lahko integrirani komarnik.

Vrste roletnih lamel

  • ALUMINIJASTE lamele rolet širine 37 in 39 mm so polnjene z okolju prijazno poliuretansko peno. Barve lamel 37, 39 in 55 mm so na voljo po barvni paleti ALU lamel za rolete.
  • PVC lamele so iz ekstrudiranih profilov iz kakovostnih granulatov in z UV zaščito. Barve lamel so na voljo po barvni paleti PVC lamel za rolete.

 

Tipi rolet:

1.) predokenske vidne rolete, so najbolj razširjen tip med vsemi roletami, saj omogočajo vgradnjo na vse vrste objektov. Primerne so tako za novo gradnjo kot tudi pri obnovi starejših objektov. Vgradnjo teh rolet ni potrebno načrtovati v naprej, saj se le-te vgradijo po končani fasadi. Ker so rolete vidne, skupaj s fasado in stavbnim pohištvom dopolnijo zunanji videz hiše. Najpogostejša vrsta  predokenskih rolet je roleta IDEAL.

Sestavljena je iz dveh delov: zadnji servisni pokrov in sprednji pokrov , ki je pod kotom 45°. Omarica ima enako širino in višino in jo lahko dobimo v različnih dimenzijah ( 125 mm, 137 mm, 150 mm, 165 mm, 180 mm in 205 mm).
Če imajo rolete vgrajen komarnik je možna izvedba v naslednjih dimenzijah ( 150 mm, 165 mm, 180 mm).
Izbirate lahko med cenovno ugodnejšimi PVC lamelemi ali pa za rolete z aluminijastimi lamelami, polnjenimi z poliuretansko peno.


PVC lamela

PVC lamela z poliuretansko peno

 

2.) Predokenske podometne rolete, so rolete ki se vgradijo na objekt po vgradnji oken in pred izdelavo fasade. Ta tip je bolj primeren za novo gradnje, kajti potrebno je predhodno načrtovanje. Predokenska podometna roleta je prekrite s fasado, tako da se s strani ne vidi. To pa pomeni, da se lahko servisni pokrov odpira samo od spodaj, ker drugje ne moremo do lamel. Servisni pokrov je možen v izvedbi 90 ° in 20 °. 


Podometna roleta 90°

Podometna roleta 20°

 

3.) Nadokenske rolete je primerna za vgradnjo pri novogradnjah kakor tudi pri sanacijah objektov. Značilno za te vrste rolet je, da se vgrajujejo skupaj z okni, zato je pomembno to načrtovati že v začetni fazi gradnje. Z zunanje strani je omarica popolnoma nevidna, zato ne vpliva na zunanji videz objekta. Zaradi dodatne izolacije v PVC omarici je tudi najbolj izolativen izmed vseh rolet. Najbolj pogost tip je roleta s PVC omarico MULTI-ROLLBOX dimenzije 200x230 mm. 


Multi-RollBox

 

Prednosti rolete v nadokenski omarici MULTI-ROLLBOX:

  • Nov zaobljen dizajn omarice;
  • Nevidna vgradnja roletne omarice;
  • Odlična izolativnost;
  • Možnost vgradnje komarnika;
  • Zaščita pred soncem ( screen rolo);
  • Popolna zatemnitev;
  • Močnejša konstrukcija omarice.

 

4.) Protivlomne rolete

Z roletami lahko precej povečamo protivlomno zaščito. Posebej pa lahko zaščito povečamo s dodatki, kot so zapirala in protivlomne vzmeti.

Varnostna vzmet Zapirala Protivlomne vzmeti

V primeru, da vam klasične rolete ne nudijo zadostne zaščite, vam predlagamo vgradnjo varnostnih rolet. Odlikuje jih zelo močna konstrukcija, saj so lamele v celoti ekstrudirane, v njih pa so dodatno vstavljene jeklene palice.